l e d e l s e
rejse ud i verden. Så selvom
amerikanerne så småt er vendt tilbage,
er mange af dem erstattet af danske
gæster.
Energieffektivisering
Fremadrettet står Lucas Johansson
over for nye svære beslutninger i
forhold til, hvordan d’Angleterre skal
håndtere energikrisen. Han er dog ikke
nervøs for at træffe forkerte valg. Hans
plan er altid at tænke langsigtet og
28 Magasinet 4 ∙ 2022
201 3 -
Adm. direktør for
d’Angleterre
fokusere på vækst og udvikling.
”Vi energieffektiviserede under
renoveringen, så det er småting, vi kan
gøre for at spare på energiregningen.
Derfor fokuserer vi på det positive – at
gæsterne er her, og at vi kan give dem
en god oplevelse. Hvis gæsterne
oplever den sande luksus, selvom
der er energikrise, så er der større
sandsynlighed for, at de kommer
tilbage. Dermed ikke sagt at vi ikke
undersøger, hvordan vi kan spare på
”Du kan bygge et smukt
hotel med smukke ting,
men det er ikke nok.
Det er den menneskelige
interaktion, der gør
hele forskellen”
adm. direktør, Lucas Johansson,
d’Angleterre
energien og energiregningen, minimere
vores påvirkning af miljøet og fokusere
på bæredygtighed, men vores hovedfokus
er at give gæsterne et godt ophold.”
Ledelse i krisetider
For Lucas Johansson er transparens et
nøgleord, når det handler om ledelse i
krisetider.
”Vores medarbejdere læser som alle
andre nyheder og mærker selv energikrisen,
så hvis ikke vi som ledelse
kommunikerer klart og skaber tryghed,
kan medarbejderne hurtigt opfinde
deres egen virkelighed. Det er helt
naturligt. Derfor gør vi meget ud af at
kommunikere, hvor og hvordan vi står.”
Og netop god og transparent ledelse er
vigtig i en tid, hvor der er stor mangel på
arbejdskraft i hotelbranchen. Under
coronakrisen forlod mange med-
arbejdere branchen, og d’Angleterre
oplever ligesom mange andre hoteller, at
det er blevet vanskeligere at rekruttere.
“Alle siger: Hvor er medarbejderne
blevet af? Svaret er formentlig, at
mange har forladt branchen til fordel
for jobs med mere fleksible arbejds-
tider. Hotelbranchen måtte lære nogle
hårde sandheder under corona. Mange
medarbejdere fik øjnene op for fleksibilitet
og hjemmearbejde. Men som hotel
skal vi fortsat holde åben syv dage om
ugen, så vi må finde en anden form for
fleksibilitet til medarbejderne. Det er
ikke en nem løsning, og jeg har ikke den
magiske løsning. Men vi er nødt til at
spørge os selv som branche, om vi har
fundet den rigtige balance.”
1997- 2000
The Savoy,
London
2000- 2002
Four Seasons,
Paris
2002- 2004
Hotel de
Crillon, Paris
2004 -2013
Direktør for Beau-
Rivage Palace, Schweiz
201 6 -
Adm. Direktør for Independent
Hospitality Associates
Lucas Johansson