O R D : M A T H I A S V E I S • F O T O : N I C O L A I L O R E N Z E N
Magasinet 4 ∙ 2019 29
»Har du nogensinde smagt rom med orangemyrer? I statsbanernes gamle godstogværksted
ved havnen i Nyborg bliver bl.a. byg og sukkerrør til whisky, rom og andre
flydende herligheder. Hallerne er alle blevet totalrenoveret og indeholder både produktionen
og fadlageret, hvor spiritussen møjsommeligt udvikles og roligt modnes.
Når dørene til produktionshallerne åbnes, mødes du af fermenteringens dufte. Luften
er kølig, fugtig og sprællevende. Rundt omkring i resten af den gamle hal står destilleriets
whisky og rom i kæmpe træfade og tønder. De store kobberkedler giver genskær
i destilleringshallens småvåde gulv.
I mere end 13 år havde bygningerne stået tomme, da Nicolai og Niels Rømer så muligheden
for at forvandle hallerne til et nyt destilleri. Efter flere års restaurering blev
Nyborg Destilleri indviet lørdag den 10. juni 2017 og fejrede altså toårsdag i sommer.«