”Det ord burde beskattes.
Det bruges alt for ofte, og ingen ved
helt, hvad det betyder, fordi det er så
ukonkret.”
I forhold til markedsføring findes
der en række certifikater og
ordninger, som hoteller kan bruge
til at vise, at de støtter den grønne
omstilling. Hotel Alsik overvejer at
hoppe med på vognen, men det er
ikke med John Ankjærs gode vilje:
”Vi overholder alle ordninger, og vi
er også meget længere fremme end
de mål, certifikaterne sætter, men vi
bliver nok nødt til at få dem for at
vise det til gæsterne. Det svarer lidt
til, at vi skal forklare, hvorfor vi ikke
kører i den prikkede bjergtrøje; det er
46 Magasinet 3 ∙ 2022
”Vi er slet ikke i mål. Den
grønne omstilling går kun en
vej. Det er op, og vi vil gøre
vores for at følge med.”
direktør, John Ankjær, Hotel Alsik
fordi vi kører i den gule. Det er klart
en kommunikativ udfordring.”
De lavthængende frugter er plukket
En anden udfordring for hotellet er,
at mange af både de store og
lavthængende grønne frugter er
plukket. Hotellet er født grønt, og
derfor skal de næste løsninger findes
i den daglige drift.
For at løse den udfordring har
John Ankjær etableret et netværk
med kon-kollegaer, hvor de kan
hente og dele viden og inspiration.
Ansvaret skal dog gerne spredes ud
til flere, siger John Ankjær.
”Vi har en ambitionen om, at alle
ansatte tænker det ind i deres
dagligdag og kommer med forslag
og løsninger. Der er vi ikke endnu,
hvilket også skyldes, at vi for første
gang i vores korte levetid har en
længere periode uden corona-
restriktioner, så vi skal også lige
lande i den dagligdag.”
Det går kun én vej
Trods udfordringerne er John
Ankjær ikke et sekund i tvivl om,
at Hotel Alsik vil skrue yderligere
op for de grønne ambitioner og
løsninger:
”Vi er slet ikke i mål. Den grønne
omstilling går kun en vej. Det er
op, og vi vil gøre vores for at følge
med.
f o k u s