Da Mette Frederiksen lukkede grænser
og restauranter, lagde Sticks’n’Sushidirektør
Andreas Karlsson barbergrejet
væk. 22 restauranter i London, Berlin
og København skulle genåbnes, før
hagen blev glat. Hustruen krævede
familiens hundetrimmer i brug.
”Santa” kalder de ham i virksomheden,
og det er vist ikke fordi, manden bestyrer
en gavebod. Da Sticks’n’Sushi’s hoved-
aktionær, Maj Invest, indsatte Andreas
Karlsson som direktør, var opgaven at
skærpe kerneforretningen. Efter en
hurtig opbygning i London og Berlin
tabte restaurantkæden penge. Der skulle
fokus på kerneforretningen, før den
ambitiøse kæde kunne genoptage ekspansionen.
Sådan lød jobbeskrivelsen i hvert
fald, da svenskfødte Andreas Karlsson tog
over som direktør i september 2019.
”Så kom Brexit. Og på toppen af det
COVID-19. Så får man lov til at vise, hvad
man er gjort af,” siger Andreas Karlsson.
Vi mødes i Sticks’n’Sushi’s restaurant
ved Tivoli en varm junidag. Efter at have
levet mere end sit halve liv i London er
Andreas Karlssons frisure for længst
vokset fra betegnelsen ”svenskerhår”.
Direktøren er i Levis’, en af sine knap 50
Stenström-skjorter, og på håndleddet
sidder et af de lidt grove armbånd, som
koncernens uddannelseschef selv laver
og sætter på medarbejderne, så de kan
flytte det fra den ene til den anden hånd,
hvis de vil mindes om at gøre i dag til en
god dag.
De seneste måneder har direktøren
holdt møderne over Zoom og Teams
hjemme fra haven i Kent syd for London.
Heller ikke interviewet behøver at foregå
Magasinet 2 ∙ 2020 41